Ұлттық госпитальдің аспаздары пациенттерге жақсы көңіл-күйлі және… әнмен диеталық тамақ дайындайды. Олардың ноу-хауы тіпті ауруханадағы мәзірді дәмді етуге көмектеседі. Аспаз Аида Торғауытова, Жанара Әбділдаева және таратушы Қазақгүл Мұқаманова ән шырқайды.
Ауруханада олар ширек ғасырдан астам уақыт жұмыс істейді. Осы уақыт ішінде госпитальдің өзінде де, жалпы елімізде де көп нәрсе болды, бірақ репертура әрқашан өзгеріссіз қалды – қазақтың танымал, кеңестік, балалар әндері. Кейде оларды тыңдауға аурухананың қызметкерлері де, пациенттер де жиналады.
– Кез-келген тамақты дайындау жақсы көңіл-күймен жүргізілуі тиіс, ал ауру адамдар үшін біз жақсы сөздер мен ойлар біздің пациенттерге берілуі үшін ән айтамыз, – деді Аида Торғауытова, – Диетаның ерекшеліктері бар, онда тұз, қант, дәмдеуіштер аз, бірақ бәрібір бізде дәмді, ешкім шағымданған жоқ. Менің ойымша, құпия біздің әндерімізде.
Биылғы жыл жұмысшы мамандықтары жылы деп жарияланды. Аспазшы Қазақстанда сұранысқа ие.
– Табысты аспаздың басты қасиеттері – төзімділік, қарапайымдылық, қатаңдық, тәртіп, иерархияны қабылдау, командада жұмыс істей білу, өкілеттіктерді бере білу, стресске төзімділік, жақсы дене жағдайы, креативтілік, оптимизм, – деп жалғастырды сөзін Аида Торғауытова.
Молекулалық гастрономияға маманданған танымал аспаз Тьерри Маркс өзінің көптеген әріптестері сияқты былай деді: “Ең алдымен, мен бастаушыларға позитивті болуға кеңес берер едім. Біз тек жағымды адамдарға ғана қарап, көмектесеміз “. Жалпы, Ұлттық госпитальдің жөтелдері осыны көрсетеді.